THE LOVEVEINS
LANAKEN • Met vrijwel uitsluitend eigen composities leveren de LoveVeins hun eigen unieke bijdrage aan het Nederlandse Blues landschap. Ze verwennen hun publiek met gevarieerde, swingende, melodieuze en dansbare blues, muziek die je ook op het juiste moment bij de keel weet te grijpen. Bandleden speelden op bijna alle Nederlandse bluespodia, in Juke joints en kroegen in de Mississippi Delta en op grote festivals zoals North Sea Jazz festival en Moulin Blues.

Gitarist Stanley Patty en drummer Peter Steeghs waren de drijvende krachten achter Doctor Rhythm en Phil Bee and the Buzztones die enkele jaren geleden glorieerden. Ook deelden ze het podium met gevierde artiesten zoals gospelzangeres Lea Gilmore, bluestycoon Lynwood Slim, RJ Mischo, Ian Siegal en Nederlandse gitaarheld Jan Akkerman.

Beide heren werken nu samen met zanger / mondhamonicaspeler Gijs van der Kleij onder de naam the LoveVeins. Jaren lang speelde hij met de band Tight ‘n Juicy , waarmee hij vooral in Duitsland en België optrad. Het tandem Patty-van der Kleij bleek al gauw een gouden combinatie. Ze schreven in no time het ene na het andere bluespareltje. Hun muziek hanteert een breed stijlenpallet en kenmerkt zich door haar energie, puurheid en groot gevoel voor wat de blues werkelijk te bieden heeft.