RUBEN HOEKE BAND
WORMER • Gitarist Ruben Hoeke is een gevestigde naam in de Nederlandse blues, pop en rock wereld. Sinds zijn eerste optreden in 1992 deelde hij het podium met vele nationale -en internationale topmuzikanten. Buiten Nederland speelde hij op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Je kunt hem plaatsen in het rijtje gitaristen die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild.

Naast het fulltime muzikantschap schrijft Ruben artikelen en columns voor muziekbladen zoals Music Maker, de Gitarist en GitaarPlus. Tevens deed hij radio interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall en Sam Brown. Hij geeft gitaarworkshops, produceert cd’s en wordt ingezet als studio/sessie muzikant.
Ruben is mede-eigenaar van MZM Productions, dat festivals organiseert en de boekingen voor de RHB verzorgt. Door de jaren heen speelt hij in diverse bands zoals Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters, Thé Lau, organiseert sessies en brengt cd’s in verschillende muzikale genres uit.

Begin 2004 richt hij zijn eigen band op. In 2006 verschijnt van de Ruben Hoeke Band het debuut album ‘SUGAR’ (‘Tour de France cd’ / ‘Best verkochte R&B cd 2006’).
Twee jaar later wordt Ruben door Nederlandse collega muzikanten verkozen als ‘Nederlands Beste Gitarist’. In datzelfde jaar ontvangt hij een gemeentelijke oorkonde wegens zijn ‘grote bekwaamheid als gitarist’. In 2010 verschijnt het tweede RHB album getiteld; ‘COEXIST’.
Op beide RHB albums geven diverse Nederlandse topmuzikanten acte de présence.
Rond de zomer van 2011 wordt een samenwerking met gitarist Mick Taylor vroegtijdig afgeblazen wanneer Taylor wordt verzocht zich opnieuw bij The Rolling Stones te voegen.

De RHB presenteert op 23 maart 2013 het nieuwe album LOADED in een volledig uitverkocht Paradiso te Amsterdam. Begin 2014 krijgt het JURA project een vervolg en in maart wordt Ruben door lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ met overmacht gekozen als ‘Beste Blues -en Rock Gitarist Benelux’. In 2015 staat Ruben genomineerd voor een Dutch Blues Award.
Met zeer lovende recensies op zak trekt de RHB in 2015 en 2016 weer ten strijde met een repertoire vol Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende R&B!
Een recensent omschreef de RHB als ''een formidabele formatie met een unieke sound'' en het optreden ''vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal''.
Ruben Hoeke - Gitaar, Paul Brandsen - Bas, Arjen Knaap - Drums, Machiel Boon - Zang, Gitaar & Mondharmonica.
LOADED: CD1510 Dimension Records / Bertus Distributie / iTunes / CD Baby / rubenhoeke.com